Digitalisering i akvakulturen:

Hvordan sikre fisken mot digitale trusler?

• 13. juni 2023 •
Scandic Nidelven

Seminaret starter om:

00

dager

00

timer

00

minutter

00

sekunder

 

Nye og mer effektive produksjonsmetoder rulles stadig ut – som gjør hele bransjen mer avhengig av digitale løsninger, enten det er for overvåkning av merder, fôring eller administrative oppgaver.

Kostnadsbesparelsene, fiskehelsen og effektiviteten i alt fra oppdrettsanlegg til slakterier blir bedre av digitaliseringen, men det er også en risiko involvert.

De siste årene har det skjedd flere cyberangrep mot bedrifter innen akvakultur, og sannsynligheten er stor for at det vil bli flere i årene som kommer.

Akvakulturdriftsforskriften krever at alle oppdrettere må ha en beredskapsplan som sikrer fiskevelferden i krisesituasjoner, og denne bør også inkludere cybersikkerhet.

Bli med på vårt frokostseminar i Trondheim, 13. juni og få med deg hvordan det kan påvirke deres bedrift – og ikke minst hvordan dere kan sikre dere mot at konsekvensene blir katastrofale.

Meld deg på

Disse får du høre fra

Vi har samlet eksperter fra både Defendable og Bull Advokatfirma samt teknologiinvestor og digitaliseringsekspert Silvija Seres til vårt frokostseminar for akvakulturen.

Til sammen gir det deg som jobber i akvakulturindustrien en god innføring i hvordan dere må forholde dere til cybersikkerhet i en moderne verden, og hvordan dere balanserer effektivisering gjennom digitalisering med sikkerhet.

Seres_bilde2 copy

Silvija Seres

Teknologiinvestor og styremedlem
09.30-10:00

Teknologien som driver akvakulturbransjen

De siste tiårene har teknologiske fremskritt tatt marin- og akvakultursektoren med storm. Den teknologiske utviklingen drives av digitalisering, økt bevissthet rundt utfordringene knyttet til klimaendringer og krav om bærekraftig ressursforvaltning.

De teknologiske utviklingene i marin- og akvakultursektoren i Norge har bidratt til økt effektivitet, bærekraftig produksjon og forbedret kvalitet i sjømatindustrien. Men de skaper også nye utfordringer som må adresseres, for eksempel sårbarheter for cyberangrep.

Implementeringen av nye teknologier krever betydelige investeringer og opplæring av ansatte, samarbeid med relevante myndigheter og partnere, og deling av informasjon og kunnskap.

Jens Kristian Roland-002 copy

Jens Kristian Roland

CISO, Akva Group
10.00-10:20

Erfaringer fra 20 år med cybersikkerhet og regulerte bransjer: Hva kan komme til akvakulturen?

Jens Kristian Roland har mer enn 20 års sikkerhetserfaring, blant annet som teknologietterforsker i Politiet og som CISO i Lyse.

Nå er han CISO i Akva Group og vil dele litt om sine erfaringer med sikkerhet generelt – og noen tanker om hvilke sikkerhetreguleringer bransjen bør forberede seg på i årene som kommer.

8c29753e2e7a97cf394552970377e55461b5b8bd-2000x1200-1

Kristian Foss

Partner, Bull Advokatfirma
10.30-11:00

Visste du at dere faktisk er lovpålagt å vurdere cybersikkerhetsrisikoen?

Akvakulturdriftsforskriften § 7 pålegger alle driftsanlegg i oppdrettsnæringen å utarbeide en beredskapsplan for å sikre fiskehelsen.

I en stadig mer digitalisert næring blir cybertruslene en reell fare for driften og dermed fiskehelsen – og må derfor vurderes i beredskapsplanen. 

Advokat og partner Kristian Foss i BULL vil gi en oversikt over disse og andre regler som gjelder for oppdrettsnæringen.

ModarIsmail_Utvalg-4

Modar Ismail

Leder for beredskap og øvelse, Defendable
11.15-11:45

Beredskapsplannegging i dagens komplekse trussellandskap

Hvordan forberede seg på det uventede?

Modar har lang erfaring fra Forsvaret, hvor planlegging, beredskap og øvelser er noe man gjør hver eneste dag.

Nå gir han dere fem tips til hvordan dere kommer i gang med å inkludere cybersikkerhet som en del av beredskapsplanen deres.

Meld deg på her

Begrenset med plasser, så vær rask!

 

Praktisk informasjon

Sted: Scandic Nidelven

Dato: 13. juni 2023

Tid: 09:00-12:00

Vi serverer kaffe og frokost fra 09:00 og lunsj etter foredragene.

 

Scandic Nidelven

Havnegata 1-3
7010 Trondheim

 

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så svarer vi deg så fort vi kan!